Cool VL Viewer forum

View unanswered posts | View active topics It is currently 2018-09-20 18:43:28



Reply to topic  [ 9 posts ] 
Crashing when login to Inworldz with CoolVLViewer-1.26.4.95 
Author Message

Joined: 2013-10-27 14:50:54
Posts: 3
Reply with quote
I wonder if someone can help me with this issue. I am trying to login to Inworldz with the latest version "CoolVLViewer-1.26.4.95-Windows-Setup.exe" and everytime I crash just after the login procedure.

I logged in perfectly fine with the previous version (1.26.4.94) and I also manage to login to SL with the latest version without any problems.

/Lutricia


2013-10-27 14:58:40
Profile

Joined: 2013-10-27 15:32:54
Posts: 1
Reply with quote
I have got this error also but I am using 1.26.8.

Login proceeds normally until the Loading World process and the the viewer poofs.
I can log in with the default viewer without problem.
I can also log in with CoolVL using a different AV so I assume the fault is user setting related rather than program related.


2013-10-27 15:48:38
Profile

Joined: 2013-10-27 14:50:54
Posts: 3
Reply with quote
I tried after your message above to login to Inworldz with two other accounts and that worked perfectly. I also deleted the account settings for the problematic account but unfortunatelly that didnt help.


2013-10-27 16:02:02
Profile

Joined: 2012-02-09 21:01:50
Posts: 284
Reply with quote
.


Last edited by Tillie on 2013-10-27 18:15:36, edited 1 time in total.



2013-10-27 17:39:16
Profile

Joined: 2013-10-27 14:50:54
Posts: 3
Reply with quote
I seem to at least for now fixed the problematic account issue. For me, the solution was to delete all account settings, both IW default and Cool Viewers. Open the default IW viewer, put on some new created clothes and edit them, save.

Exit from the main menu and then login again with Cool Viewer. First the avatar was ghosted but I got a notification that my outfit.xml was missing and to re wear my outfit. That solved it for me, for now at least.

Perhaps or most likely it was my own fault since I deleted the current outfit folder yesterday, I read a post about this in the IW forums and wasnt aware it could be part of the issue.

Hopefully this can be of help to someone :)

Also check here: http://inworldz.com/forums/viewtopic.php?f=6&t=16972&p=143273#p143273


2013-10-27 18:11:22
Profile

Joined: 2012-02-09 21:01:50
Posts: 284
Reply with quote
Client: 1.26.9.35 , EDIT: just tried with 1.26.8.34, same error.

The error I got is:

Quote:
2013-10-27T17:35:44Z INFO: LLAgent::sendAgentSetAppearance: TAT: Sent AgentSetAppearance: head-baked upper-baked lower-baked eyes-baked_baked skirt-baked hair-baked
2013-10-27T17:35:44Z WARNING: LLWearable::getVisualParamWeight: LLWerable::getVisualParam passed invalid parameter index: 16 for wearable type: Pulse Skin Ashley-Golden Tan/#1/Freckled Cleavage
2013-10-27T17:35:44Z llappearance/llwearable.cpp(1003) : error
2013-10-27T17:35:44Z ERROR: LLWearable::setVisualParamWeight: LLWearable::setVisualParam passed invalid parameter index: 16 for wearable type: Pulse Skin Ashley-Golden Tan/#1/Freckled Cleavage


Full log and dump: http://xp2.de/tillie/inworldz.zip

EDIT2: deleted cache and tried again: similar error, different body part this time (hair):

Quote:
2013-10-27T17:48:45Z WARNING: LLWearable::importFile: Wearable parameter mismatch. Reading in 26 from file, but created 37 from avatar parameters. type: 1
2013-10-27T17:48:45Z WARNING: LLWearable::getVisualParamWeight: LLWerable::getVisualParam passed invalid parameter index: 150 for wearable type: baldie
2013-10-27T17:48:45Z llappearance/llwearable.cpp(1003) : error
2013-10-27T17:48:45Z ERROR: LLWearable::setVisualParamWeight: LLWearable::setVisualParam passed invalid parameter index: 150 for wearable type: baldie


Full log and dump: http://xp2.de/tillie/inworldz2.zip


2013-10-27 18:16:53
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3833
Reply with quote
This bug is already fixed for the next releases. It was reported to me by an InWorlz' developer and is due to the conjunction of a non-standard protocol recently implemented in InWorldz and a somewhat-too-bold optimization that I backported from Singularity (the latter should therefore be affected as well, or at least its alpha releases). This results in a race condition on login, that causes the viewer to hit a llerrs (voluntary crash due to an unhanded error condition).

Note that this bug affects many releases since the optimization in question was backported weeks ago...


2013-10-28 00:46:08
Profile WWW

Joined: 2012-02-09 21:01:50
Posts: 284
Reply with quote
Oh dear. :D

So how do I log in to Inworldz now? :cry:


2013-10-28 16:07:00
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3833
Reply with quote
Tillie wrote:
Oh dear. :D

So how do I log in to Inworldz now? :cry:
Since it's a race condition, you may have some luck when login in in a sim with few objects (a sandbox, for example: I didn't encounter this crash when I logged in from one and consequently first thought there was no bug at all)... Or just wait 4 days for the next releases... Or use another viewer for Inworldz in the mean time.

Or you can fix the bug yourself in the sources (simply edit indra/llappearance/llwearable.cpp and replace the "#if 0" at line 1089, in void LLWearable::writeToAvatar() with "#if 1", to restore the non-optimized, safe code) and recompile the viewer.


2013-10-29 10:37:18
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.