Cool VL Viewer forum

View unanswered posts | View active topics It is currently 2017-10-18 11:13:02



Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Viewer Crashing 
Author Message

Joined: 2014-09-25 22:10:40
Posts: 72
Location: Colorado
Reply with quote
So, whenever you try to TP to another sim/region the viewer crashes after a uncomfortable wait time. When there is a event going on and there are more than 10 or more avatars on the same region, things start getting very laggy and sim ping time goes into the tens of thousands, and crash you go or the sim itself. His could be just a grid issues and not a viewer issue. But I have notice that when I brought my graphics settings from High to Low, it did help a lot and my sim pig time was only in the hundreds.

Bellow is my viewer info and log files.

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing

Quote:
Cool VL Viewer 1.26.18.30 Oct 29 2016 11:06:53 (Cool VL Viewer)
Release Notes

You are at 2559105.9, 2560063.4, 21.4 in Commune located at dnusa1.dreamnation.net (69.25.198.248:9119)
OpenSim 0.9.0.0 DreamNation 43f2304b88faa76d64705d0204981f4510009db8 2016-06-26 15:47:54 -0700 (Unix/Mono)

CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz (2591.99 MHz)
Memory: 16261 MB
OS version: Microsoft Windows 8 64-bit (Build 9200) compatibility mode. Real version: 10.0 (Build 10586)
Memory manager: OS native
Graphics card vendor: NVIDIA Corporation
Graphics card: GeForce GTX 970M/PCIe/SSE2
Windows graphics driver version: OpenGL version: 4.5.0 NVIDIA 375.70

J2C decoder: OpenJPEG: 1.4.0.635d
Audio driver: FMOD Ex v4.44.64
Networking backend: libcurl/7.47.0 OpenSSL/1.0.1h zlib/1.2.8
Embedded browser: CEF3 plugin v1.5.3c-(CEF-WIN-3.2526.1347-32)
Packets lost: 541/562139 (0.1%)

Built with MSVC version 1800

Compile flags used for this build:
/O2 /Oi /MD /MP /DNDEBUG /D_SECURE_SCL=0 /D_HAS_ITERATOR_DEBUGGING=0 /DWIN32 /D_WINDOWS /W3 /GR /EHsc /Oy- /GS /fp:fast /TP /W2 /Zc:forScope /Zc:wchar_t- /c /nologo /DLL_WINDOWS=1 /DUNICODE /D_UNICODE /DWINVER=0x0600 /D_WIN32_WINNT=0x0600 /DXML_STATIC /DBOOST_ALL_NO_LIB /DLL_FMODEX=1 /DAPR_DECLARE_STATIC /DAPU_DECLARE_STATIC /DCURL_STATICLIB=1 /DLIB_NDOF=1



Thanks :)
Geoff


2016-10-31 15:40:07
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3635
Reply with quote
GeoffEarnshaw wrote:
Bellow is my viewer info and log files.

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing
"Sorry, the file you have requested does not exist."


2016-10-31 17:56:29
Profile WWW

Joined: 2014-09-25 22:10:40
Posts: 72
Location: Colorado
Reply with quote
Whoops sorry, bad link.

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing

Of course these files are a few days old.

Geoff


2016-10-31 18:14:09
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3635
Reply with quote
GeoffEarnshaw wrote:
Of course these files are a few days old.
Ah, nothing new then (no new crash) ?

I had a look at those crash dumps already: the crash occurred in a Windows DLL call done from the worker thread for image decoding. Very strange, since there's nothing there that is susceptible of causing such a crash (and the code is identical in all viewers in this part of the sources)... Perhaps an anti-virus getting in the way ?


2016-10-31 18:47:38
Profile WWW

Joined: 2014-09-25 22:10:40
Posts: 72
Location: Colorado
Reply with quote
Ok so I the viewer crashed twice on me when trying to TP.

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing

I also sent you an email with the sim logs, we didn't want to put them on the forum.

I am using Norton Internet Security. I checked the permissions for Cool VL and its set for full access.

Geoff


2016-10-31 22:59:13
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3635
Reply with quote
GeoffEarnshaw wrote:
Ok so I the viewer crashed twice on me when trying to TP.

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing
The crash dump file is missing... Can't deduce what happened just from the log.

Quote:
I also sent you an email with the sim logs
Thanks, but such logs are of no use to me... I'm not an OpenSim server developer, and I don't have access to the grid configuration itself.

Quote:
I am using Norton Internet Security. I checked the permissions for Cool VL and its set for full access.
The interaction I was referring to was not about a blocking of the viewer by the anti-virus, but about the "infection" of the viewer or of the Windows DLLs it uses by anti-virus hooks (aimed at detecting virus attacks) that would introduce bugs and cause havoc in the threading model. Try disabling your anti-virus altogether, and see if the crashes still happen...

Also, since the crashes happen after TP, please enable the "Teleport" debug tag in "Advanced" -> "Consoles" -> "Debug tags" before TP, so to get more log info.

If disabling the anti-virus is not enough to cure the crashes, you could also try and disable "Advanced" -> "Rendering" -> "Textures" -> "Clear Stale Fetches on TP", and see if it stops the crashes from happening.


2016-11-01 01:03:27
Profile WWW

Joined: 2014-09-25 22:10:40
Posts: 72
Location: Colorado
Reply with quote
I copied everything to the zip for that day and the dump file wasn't modified for the day given. I am guessing it didn't detect a crash, or the date modified for the file didn't register the new date in the window file explore. Also, I should note that when the previous days that a dump file was created because of a crash, I end task Cool VL to hurry up closing the viewer. The last two crashes yesterday, I just waited for the viewer to close. Maybe that has something to do with it?

I will try your suggestions for the disabling the anti-virus program when running the viewer and setting the debug tags for TP'ing.

Geoff


2016-11-01 18:05:14
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3635
Reply with quote
GeoffEarnshaw wrote:
I copied everything to the zip for that day and the dump file wasn't modified for the day given. I am guessing it didn't detect a crash, or the date modified for the file didn't register the new date in the window file explore. Also, I should note that when the previous days that a dump file was created because of a crash, I end task Cool VL to hurry up closing the viewer. The last two crashes yesterday, I just waited for the viewer to close. Maybe that has something to do with it?
Either the viewer crashes, or you close it, but both can't happen simultaneously. And *all* crashes are detected and result in a dump file to be generated, under Windows.


2016-11-01 18:18:14
Profile WWW

Joined: 2014-09-25 22:10:40
Posts: 72
Location: Colorado
Reply with quote
Ok so I crashed 2 more times while TP'ing today.. The screen just froze the first time and closed. The second time the screen froze and then I got a windows message saying the viewer stopped responding. Neither were logged into the dump file as I can see from the modified date. But I included the old ones just incase windows fire explore is not giving me the modified date correctly. I did disable my anti-virus during this time. And enabled TP debugging.

BTW, I check the sim log on my last "crash" and got this:
Code:
2016-11-01 16:25:47,173 DEBUG - OpenSim.Region.ClientStack.LindenUDP.LLClientView [CLIENT]: Close has been called for Geoff Earnshaw attached to scene Thalassa


So when I say the viewer crashed in the previous post, the viewer would not respond and froze, I then I end tasked it. I might need a clarification on what a crash means in the would of tech gooroos like yourself. :lol:

https://drive.google.com/file/d/0B9sV-i ... sp=sharing

Geoff


2016-11-01 23:47:32
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3635
Reply with quote
These are not viewer crashes !

If you close down the viewer (be it by closing the window or killing the process), it is normal that there is no crash dump !

Please, let the viewer proceed till it crashes (if at all): my guess is that your system is just super-slow (hard disk issues ?), and the viewer then takes ages destroying all objects after TP.

Also, I made a test on Dream Nation this evening and noticed the viewer was much slower on that grid than on any other when cleaning up the objects list: a few seconds, instead of much less than one second normally... Not sure why, but this seems grid-specific. I never crashed however, despite many TPs.


2016-11-02 00:53:59
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.