Cool VL Viewer forum

View unanswered posts | View active topics It is currently 2017-03-28 15:46:12



Reply to topic  [ 5 posts ] 
Cool VL Viewer refuses to take my password on either 
Author Message

Joined: 2016-11-18 05:54:49
Posts: 3
Reply with quote
help about results, NBD at present, recognizes onboard video (disabled) rather than pci-e board in slot
Code:
Cool VL Viewer 1.26.18.22 Sep  3 2016 10:12:26 (Cool VL Viewer)
Release Notes

CPU: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor (2500 MHz)
Memory: 16033 MB
OS version: Linux-x86_64 v4.7.0-0.bpo.1-amd64 #1 SMP Debian 4.7.8-1~bpo8+1 (2016-10-19)
Memory manager: OS native
Graphics card vendor: VMware, Inc.
Graphics card: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 128 bits)
********************************************************************************************************
detects disabled onboard video card I believe, results from lspci -tvvv
-[0000:00]-+-00.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] RS780 Host Bridge
           +-02.0-[01]--+-00.0  NVIDIA Corporation GF119 [GeForce GT 610]
           |            \-00.1  NVIDIA Corporation GF119 HDMI Audio Controller
           +-06.0-[02]----00.0  Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           +-11.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [IDE mode]
           +-12.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
           +-12.1  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0 USB OHCI1 Controller
           +-12.2  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
           +-13.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
           +-13.1  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0 USB OHCI1 Controller
           +-13.2  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
           +-14.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller
           +-14.1  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller
           +-14.3  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller
           +-14.4-[03]----06.0  Ensoniq ES1371 / Creative Labs CT2518 [AudioPCI-97]
           +-14.5  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI2 Controller
           +-18.0  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 0
           +-18.1  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 1
           +-18.2  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 2
           +-18.3  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 3
           +-18.4  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 4
           \-18.5  Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 15h Processor Function 5
which shows none of the disabled onboard devices as expected.

*********************************************************************************************************

OpenGL version: 3.0 Mesa 12.0.3

J2C decoder: OpenJPEG: 1.4.0.635d
Audio driver: FMOD Ex 4.44.63
Networking backend: libcurl/7.47.0 OpenSSL/1.0.1i zlib/1.2.8
Embedded browser: CEF3 plugin v1.5.3c-(CEF-LIN-3.2526.1371-64)

Built with GCC version 4.6.4

Compile flags used for this build:
-O3 -fno-align-labels -fno-align-loops -fno-ipa-cp-clone -fsched-pressure -frename-registers -fweb -DNDEBUG -pipe -g -fexceptions -fno-strict-aliasing -fvisibility=hidden -fsigned-char -m64 -mfpmath=sse -fno-math-errno -fno-trapping-math -pthread -fno-stack-protector -Wall -Wno-reorder -Werror -DLL_LINUX=1 -D_REENTRANT -DXML_STATIC -DLL_ELFBIN=1 -DOV_EXCLUDE_STATIC_CALLBACKS -DLL_FMODEX=1 -DLL_OPENAL=1 -DLL_SDL=1 -DLIB_NDOF=1 -DLL_X11=1


All other 64 bit viewers I have tried, have no problem with any of my passwords, Cool VL refuses to accept any of them (3 avatars)

all are 20 characters long, all contain any valid ascii character >0x20 password <0x7f
#1 contains upper, lower case letters, numbers, %, +, |
#2 managed to be all numbers and letters (upper and lower case)
#3 ^, ?, &, . and the usual assortment of upper/lower case letters and numbers

The #2 having only letters and numbers makes me theorize it is probably a length issue.

I use a password safe, and copy paste all of my passwords, the chances of my clipboard messing up 2 viewers out of 7 tried, and all 3 accounts on the marketplace, forums, etc. SL web server is close enough to zero that the margin of error will put it over the line :lol:

I have lost patience with trying to get each new SL 32 bit viewer to work on 64 bit linux, no matter which distro I pick, and am trying 64 bit viewers, and it seems yours is most likely the only one that can deal with the VMM (which seems silly to me in the first place, since all it does is take up inventory slots, and load the internal browser which breaks half the time anyway).

Is there a length limit, or characters I Can not use in your viewer?


2016-11-18 06:47:36
Profile

Joined: 2016-11-18 05:54:49
Posts: 3
Reply with quote
Ditto for:
Code:
Cool VL Viewer 1.26.18.32 Nov 12 2016 12:40:27 (Cool VL Viewer)
Release Notes

CPU: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor (1400 MHz)
Memory: 16033 MB
OS version: Linux-x86_64 v4.7.0-0.bpo.1-amd64 #1 SMP Debian 4.7.8-1~bpo8+1 (2016-10-19)
Memory manager: OS native
Graphics card vendor: VMware, Inc.
Graphics card: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 128 bits)
OpenGL version: 3.0 Mesa 12.0.3

J2C decoder: OpenJPEG: 1.4.0.635d
Audio driver: FMOD Ex v4.44.64 (PulseAudio)
Networking backend: libcurl/7.47.0 OpenSSL/1.0.1i zlib/1.2.8
Embedded browser: CEF3 plugin v1.5.3c-(CEF-LIN-3.2526.1371-64)

Built with GCC version 4.6.4

Compile flags used for this build:
-O3 -fno-delete-null-pointer-checks -fno-align-labels -fno-align-loops -fno-ipa-cp-clone -fsched-pressure -frename-registers -fweb -DNDEBUG -pipe -g -fexceptions -fno-strict-aliasing -fvisibility=hidden -fsigned-char -m64 -mfpmath=sse -fno-math-errno -fno-trapping-math -pthread -fno-stack-protector -Wall -Wno-reorder -Werror -DLL_LINUX=1 -D_REENTRANT -DXML_STATIC -DLL_ELFBIN=1 -DOV_EXCLUDE_STATIC_CALLBACKS -DLL_FMODEX=1 -DLL_OPENAL=1 -DLL_SDL=1 -DLIB_NDOF=1 -DLL_X11=1


Also looked closer at the Cool VL Viewer detected video card, I have no idea what is installed that would have anything to do with vmware, virtualbox yes, but not vmware.


2016-11-18 07:25:29
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3502
Reply with quote
The password length limit is 64 characters, so that won't be an issue.

My guess is that you are having a locale issue (combination of ISO-8859* and UTF-8 locales ?): what happens if you *type* the password instead of copy/pasting it ? The Cool VL Viewer makes use of the Xlib library for copy/paste (both primary (mouse-drag-over selection to copy and middle button to paste) and secondary (CTRL C/V) Linux copy/paste buffers are supported), instead of the GTK+ copy/paste buffer for other viewers (I got fully rid of the old GTK+ v2 dependency for my viewer): this could cause issues if you use a specialized desktop-environment copy/paste utility working with a locale (normally UTF-8) while the viewer is using another locale (ISO), depending on what you configured your Linux system for.

But I cannot tell what's happening without reproducing the issue myself. I'd need an example password (not yours, of course, but one you'd have made up on purpose, tested as not working; and then changed again for your own password before posting the test password here).

Please note that VMware and VirtualBox virtual machines do not allow to run any viewer (even the Cool VL Viewer) properly, due to incomplete/buggy graphics drivers (bad/bogus OpenGL support). I'm also failing to see why you would need to use a VM to run the viewer (just use the Linux binaries under Linux, the Windows binaries under Windows, the MacOS-X binaries under MacOS-X...).

Also, please, update. You are using an old version (you are lagging 10 releases behind)...


2016-11-18 09:15:51
Profile WWW

Joined: 2016-11-18 05:54:49
Posts: 3
Reply with quote
updated.same issues password: OWJ6YS3u75vfMBJOCcpQ
works fine password:rZvVYrm66S

interestingly wWZpJ/ws6vnq@1Ul.|51 failed on two other browsers typed or pasted.

All other passwords have workjed fine typed or pasted, linux and android (lumia)

Thought I updated to the latest last time, sorry about that

Code:
Cool VL Viewer 1.26.19.36 Nov 26 2016 08:50:28 (Cool VL Viewer)
Release Notes

CPU: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor (4000 MHz)
Memory: 16033 MB
OS version: Linux-x86_64 v4.7.0-0.bpo.1-amd64 #1 SMP Debian 4.7.8-1~bpo8+1 (2016-10-19)
Memory manager: OS native
Graphics card vendor: VMware, Inc.
Graphics card: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.8, 128 bits)
OpenGL version: 3.0 Mesa 12.0.4

J2C decoder: OpenJPEG: 1.4.0.635d
Audio driver: FMOD Ex v4.44.64 (PulseAudio)
Networking backend: libcurl/7.47.0 OpenSSL/1.0.1i zlib/1.2.8
Embedded browser: CEF3 plugin v1.5.3c-(CEF-LIN-3.2526.1371-64)

Built with GCC version 4.6.4

Compile flags used for this build:
-O3 -fno-delete-null-pointer-checks -fno-align-labels -fno-align-loops -fno-ipa-cp-clone -fsched-pressure -frename-registers -fweb -DNDEBUG -pipe -g -fexceptions -fno-strict-aliasing -fvisibility=hidden -fsigned-char -m64 -mfpmath=sse -fno-math-errno -fno-trapping-math -pthread -fno-stack-protector -Wall -Wno-reorder -Werror -DLL_LINUX=1 -D_REENTRANT -DXML_STATIC -DLL_ELFBIN=1 -DOV_EXCLUDE_STATIC_CALLBACKS -DLL_FMODEX=1 -DLL_OPENAL=1 -DLL_SDL=1 -DLIB_NDOF=1 -DLL_X11=1

hand typing does not work either, nor does

Not using a virtual machine, as I said NO CLUE where that is coming from, I suspect that some stuff I did to develop for android did something, I noticed within moments that things were weird since I followed the instructions to develope some specific android software.

For example I can no longer use auto tools, I Can not use some of the android tools that worked previously,m going to take a look at thos instructions and see if I Can see anything that would make the world screwy.


2016-11-26 18:16:27
Profile

Joined: 2009-03-17 18:42:51
Posts: 3502
Reply with quote
DoktorSeuss wrote:
updated.same issues password: OWJ6YS3u75vfMBJOCcpQ
I tried to register a new avatar in SL with that password, but it was rejected: "Passwords must be 6 to 16 characters in length", and you password is 20 characters long. So, the issue is with SL itself, not the viewer: your password is simply too long (and the 4 excess letters were probably ignored when you changed it).

Quote:
works fine password:rZvVYrm66S
10 characters, so fine for SL.

Quote:
interestingly wWZpJ/ws6vnq@1Ul.|51 failed on two other browsers typed or pasted.
20 characters: too long again for SL.

I just registered a test account with "wWZpJ/ws6vnq@1Ul" as a password (i.e. same password, but truncated to 16 characters), then copied and pasted it in the viewer and could log in just fine...

Quote:
All other passwords have workjed fine typed or pasted, linux and android (lumia)
What are you speaking about now ? Android ? The viewer doesn't run under Android ! :shock:

In any case, there is no viewer-side issue, as far as I can tell; your "non working" passwords just couldn't work (too long for SL, not for the viewer).


2016-11-26 19:22:30
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.